Persbericht: Nederlandse sport-app Teamy bereikt meer dan 150.000 sporters

Teamy, het Nederlandse sportplatform voor sportteams, heeft in een mum van tijd meer dan 150.000 geregistreerde sporters bereikt, voornamelijk in Nederland en België. Teamy, opgericht in 2019 door drie gedreven vrienden uit Groningen, biedt teamsporters een intuïtieve app waarmee ze moeiteloos hun aanwezigheid bij sportteams kunnen beheren.

Teamy heeft zich in korte tijd gevestigd als de onmisbare app in de sportwereld. De app wordt vaak geprezen om zijn gebruiksgemak, dat vergelijkbaar is met dat van apps als WhatsApp. Met enkele snelle tikken kunnen sporters hun aanwezigheid bevestigen, waardoor teams een soepel en gestroomlijnd beheer van hun planning hebben. Bovendien biedt Teamy meer dan alleen aanwezigheidsbeheer: sporters kunnen teamstatistieken bekijken en taken zoals het wassen van teamkleding coördineren.

“Wat begon als een passieproject, heeft zich ontpopt tot een dynamische gemeenschap van sporters die op Teamy vertrouwen”, vertelt medeoprichter Wander Evers. “We zijn enthousiast over de groei van Teamy. Het is bijzonder om onze app af en toe in de top van de app stores te zien, te midden van alle grote namen. Ons doel is altijd geweest om sporters en teams te ondersteunen met een gebruiksvriendelijke oplossing voor het aanwezigheidsbeheer.”

“Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie bij onze lancering, zien we nu dat onze app steeds meer omarmd wordt. Wat ik persoonlijk het meest geweldig vind, is dat Teamy de bevordering van teamsporten stimuleert. Ondanks de eenvoud van ons concept, moedigen we mensen aan om samen te sporten.”

Met een strategie gericht op mond-tot-mondreclame en continue verbeteringen, heeft Teamy nog geen beroep hoeven doen op grootschalige marketingcampagnes. De app is beschikbaar in het Nederlands en Engels voor zowel iOS als Android en is gratis te downloaden. Geïnteresseerden kunnen Teamy downloaden in de appwinkels of via teamy.online .